Home Overig Nieuws Senegalezen ondergebracht in hotel in Alfàs del Pi

Senegalezen ondergebracht in hotel in Alfàs del Pi

door admin
immigranten ondergebracht in hotel in Alfas del Pi

Tachtig Senegalezen die via de Canarische Eilanden, Spanje zijn binnengekomen verblijven sinds dit weekend in een hotel gelegen aan de N-332, tussen l’Alfàs en Altea. Dit komt na een bemiddeling tussen het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie en het hotelbedrijf.

Afgelopen weekend hebben de Canarische Eilanden een nieuw record gevestigd wat betreft het accepteren van illegale migranten. De stroom migranten is zo groot dat de archipel nu hulp moet krijgen. De Costa Blanca is een van de plaatsen waar migranten zijn verwelkomd.

De gemeenteraad van Alfàs del Pi heeft zijn goedkeuring gegeven aan het tijdelijk onderbrengen van immigranten in een hotel, omdat dit via de officiële procedure is verlopen vanuit de overheid. Eerder berichtten wij hier al dat er ook onofficiële aanvragen zijn geweest om immigranten te huisvesten, waaronder in Benidorm.

“Wij zijn een gastvrij land in een gebied dat solidair is met mensen die uit andere landen komen en daarom willen we onze solidariteit uiten met de situatie die zij momenteel ervaren op de Canarische Eilanden”, zei de burgemeester van Alfàs.

Guardamar is ook een gemeente die migranten van de Canarische Eilanden heeft opgevangen. Daar zitten in een hotel 231 migranten uit Senegal. Sinds dit weekend arriveren groepen migranten in Valencia, Alicante en Gandía.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?