Home Benidorm Sculpturen van Arne Quinze op de Poniente-promenade zijn weg

Sculpturen van Arne Quinze op de Poniente-promenade zijn weg

door admin
Sculpturen van Arne Quinze op de Poniente-promenade zijn weg

Sinds september vorig jaar sieren zes monumentale sculpturen van de Belgische kunstenaar Arne Quinze de Poniente-promenade in Benidorm. Na bijna anderhalf jaar deel uit te hebben gemaakt van het kunstzinnige Benidorm, zijn ze nu weer weg. Het demonteren van deze stukken was ‘s nachts al begonnen en was woensdag afgerond.

Deze tentoonstelling, ‘Mijn geheime tuin’, kwam van de Stad van Kunsten en Wetenschappen van Valencia en zou tot afgelopen mei blijven staan, maar kon uiteindelijk nog een aantal maanden blijven staan.

De reeks sculpturen arriveerde via de Stad van Kunsten en Wetenschappen in Benidorm en werd vervolgens toegevoegd aan de eerste tentoonstelling die deze instelling naar Benidorm bracht, ‘ De torens van het Alhambra’, van Cristóbal Gabarrón, een verzameling van 16 sculpturen die werden gedurende enkele maanden tentoongesteld tussen het stadscentrum en de Levante-wijk (Plaza de la Hispanidad, Avenida del Mediterráneo en calle Gambo).

De tentoonstelling van Arne Quinze bestaat uit zes kleurrijke sculpturen van enkele meters hoog en breed, gemaakt van aluminium. Ze vertegenwoordigen verschillende aspecten van de evolutie en zien er voor de kijker licht en fragiel uit. De kunstenaar kreeg op 15 september 2022 zelf de gelegenheid om zijn werken toe te lichten tijdens een rondleiding door de tentoonstelling, die open was voor alle burgers.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?