Nieuws uit Benidorm

schilders en ambachtslieden keren weer terug bij Castell

Schilders en ambachtslieden keren weer terug naar de oude binnenstad van Benidorm in ‘Les Nits del Castell’, een initiatief van het ministerie van Handel gericht op het stimuleren van het aanbod van een gebied dat zo bekend is bij toeristen en het historische centrum.

Vanaf donderdag 1 juli zijn er op de Plaza del Castelar 2 portretschilders, 6 cartoonisten en een landschapsschilder, die tot 30 september op deze locatie bij het Castell, zullen blijven.

Op het nabijgelegen Plaza de La Senyoria ambachtslieden worden gevestigd die gecertificeerde producten van handwerk aanbieden. Onder de kraampjes zijn sieraden van zilver en edelstenen, miniaturen en haarspeldjes gemaakt van hars en zilver, sieraden van leer en staal, ornamenten van porselein, handgemaakte zeep, macramé, handwerk met zee kristallen en kralen, leren halskettingen en edelstenen.

Ook een ambachtsman die zich toelegt op het maken van originele klokken met verschillende vormen en materialen van hout, kunststof, glas etc. zal ook weer te zien zijn evenals een ambachtsman uit Benidorm die met polymeerklei werkt en maakt kettingen, oorbellen en armbanden van parelmoer en zeeschelpen.

De ambachtslieden komen uit de gemeenten Benidorm, Finestrat, La Vila, La Nucía, l’Alfàs del Pi en Alicante en zullen tot 15 september van 19:00 uur tot 00:30 uur op de Plaza de la Senyoria staan. De burgemeester heeft inwoners en toeristen uitgenodigd om tijdens de zomeravonden naar het Castell te komen om meer te weten te komen over het werk van deze ambachtslieden en schilders, en om te genieten van de unieke sfeer. (Bron: Diario Informacion)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button