Home Overig Nieuws San Juan zorgt voor Honderdduizenden kilo’s brandhout

San Juan zorgt voor Honderdduizenden kilo’s brandhout

door admin
Honderdduizenden kilo's brandhout dragen bij aan een magische avond

Op de avond van 23 juni, dus morgen, wordt in heel Spanje San Juan gevierd. Vreugdevuren worden aangestoken en er is een groot feest op de stranden en in het stadscentrum. De vieringen in Alicante worden beschouwd als één van de belangrijkste.

Er zijn honderdduizenden kilo’s hout nodig om alles aan te steken. Alleen al in Torrevieja schat de gemeente dat er 15.000 kilo hout zal worden verbrand. Ook het aantal kilo’s buskruit dat de lucht in gaat is niet niks. Elke gemeente gebruikt enkele honderden kilo’s.

La Noche de San Juan, wordt gekenmerkt als magisch en de avond is een soort aftrap voor het zomerseizoen. Het markeert dat de zomer is begonnen. Het symbool van vernieuwing en vruchtbaarheid.

De achtergrond voor het vreugdevuur is een verlangen naar mensen om beschermd te worden tegen boze geesten. Er zijn veel mythen en tradities verbonden aan alle branden. De as van het vuur zou ziektes moeten genezen, en mensen zullen dus ook proberen om over vuur kooltjes te lopen of om over het vuur te springen. Het moet minstens drie keer worden gedaan.

Velen kiezen ervoor om om middernacht de zee in te gaan. Je moet dan over negen golven springen, of minstens zeven, om de magie te laten werken. Als het je lukt om dit te doen, zullen geluk en gezondheid het komende jaar weer jouw deel zijn. Er zijn veel rituelen, maar in het centrum heerst ook gezelligheid en met lekker eten, maar ook live muziek.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?