Ryanair gaat wekelijks staken tot januari

Ryanair heeft een overzicht gemaakt van de stakingsdagen, die begonnen op 8 augustus en duren tot 7 januari. Het bedrijf heeft deze week alweer ruim 100 vluchten moeten annuleren en had het enorm veel vertragingen.

Volgens de vakbonden USO en Sitcpla gaan 1576 mensen bij de bedrijven Ryaniar, Crewlink en Workforce staken. Ryanair wil op dit moment geen dialoog met de vakbonden.

Vakbondsorganisaties hebben erop gewezen dat Ryanai de wetgeving niet naleeft en moet zorgen voor herplaatsing van werknemers die onterecht zijn ontslagen wegens het uitoefenen van hun stakingsrecht en dat de gestarte sanctiedossiers, meer dan 100, die kunnen leiden tot mogelijk ontslag, worden ingetrokken.

Vanwege de Spaanse regelgeving over minimumuitkeringen zal 85 procent van de vluchten voornamelijk op stakingsdagen worden uitgevoerd. De stakingsdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. In de weekenden verloopt alles zoals normaal.

De stakingen die plaatsvonden in juni en kerst hadden weinig impact op de passagiers. De achtergrond was dat het Ierse bedrijf personeel uit andere landen haalde. Zoals verwacht kreeg de strategie veel tegenstand van de vakbonden.

Back to top button