Consument

Russische supermarktketen MERE komt naar de Costa

De Russische, goedkope winkelketen MERE komt naar de Costa Blanca. Deze winkels doen denken aan het prille begin van de ALDI, waarin alles in dozen en op pallets stond en de winkels meer op magazijnen leken.

In januari 2019 kwam de Russische goedkope supermarkt Mere voor het eerst in de Duitse stad Leizpig. De winkel was meer een pakhuis dan een supermarkt. De Russen kenden een sterke start in Duitsland met producten die 20% goedkoper waren dan de concurrentie. In hun eerste week moesten ze de winkel twee dagen sluiten omdat ze geen voorraad meer hadden wegens de enorme toeloop van het nieuwsgierige publiek.

Het bedrijf heeft aangekondigd in mei zijn eerste winkels in Spanje te openen en dat het doel is om het jaar af te sluiten met tussen de 10 en 15 winkels. Ze zullen zo een markt betreden waar hard discount zal worden toegepast, dus lage kosten van bijvoorbeeld personeel. Dit zie je ook bij de Duitse bedrijven Lidl en Aldi en bij de Día-supermarkten. De keten maakt nauwelijks reclame voor zijn komst naar Spanje. Er is maar weinig informatie over hun geschiedenis en hun plannen in Spanje te lezen op hun website. In Spanje geven ze prioriteit aan regio’s als Madrid, Murcia, de  Valenciaanse gemeenschap, Catalonië en een deel van Andalusië.

Ze beloven lage prijzen te bieden die tussen de 10 en 20% lager liggen dan die van hun concurrenten dankzij de besparingen van de kosten. Dit doen ze bijvoorbeeld door hun waar op pallets in de winkel te zetten en weinig medewerkers in te huren voor hun winkels. Zij zijn op zoek naar panden van circa 800 tot 1.200 vierkante meter die gelegen zijn op industrieterreinen en nabij drukke uitvalswegen. Het idee is om elke dag van de week van 9.00 uur tot 21.00 uur te openen voor publiek. Eén van de gevolgen die de opening van Mere zou kunnen veroorzaken, is een prijzenoorlog tussen supermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button