Russische raket kan Spanje óók treffen

Russische raket kan Spanje óók treffen
18 maart 2024

De Spaanse minister van Defensie, Margarita Robles (foto) waarschuwt de Spaanse bevolking dat óók Spanje kan worden aangevallen door een Russische raket.

Mensen die in landen wonen met een grens met of dichtbij Rusland zijn zich meer bewust van de gevaren van oorlog. Zuidelijker in Europa zijn we dat niet en ik wil de Spaanse burgers bewust maken van het gevaar waarmee we worden geconfronteerd, zegt Robles in een uitgebreid interview met de krant La Vanguardia.

Lange afstand
Spanje zou getroffen kunnen worden door een ballistische langeafstandsraket. Houd er rekening mee dat dit op elk moment kan gebeuren als we niet opkomen voor Oekraïne. We zijn op geen enkele manier buiten gevaar, ook al voelt de afstand ver van Madrid tot Moskou, zegt de Spaanse minister van Defensie.

Een ballistische raket heeft een bereik van ca. 3500 kilometer. Het ligt binnen bereik, vooral als Poetin raketten vanuit Wit-Rusland richting Spanje stuurt. Margarita Robles verwijst naar de dreigende taal van Vladimir Poetin en zijn gretigheid om de oorlog met Oekraïne te winnen.

Als de oorlog zich verder in Europa verspreidt, zal het een ramp worden en daarom moet Oekraïne deze oorlog winnen. We moeten Oekraïne steunen, zegt Robles. Het is uitgesloten dat Spanje troepen naar Oekraïne stuurt, maar Spanje moet Oekraïne wel steunen met geld en ander militair materiaal. Margarita Robles was de afgelopen zes jaar minister van Buitenlandse Zaken in Spanje

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio