Roze maan te zien in Spanje

Roze maan te zien in Spanje
23 april 2024

Een roze maan, de”La Luna Rosa” zal in de nacht van woensdag 24 april in Spanje te zien zijn om 01:49 uur. Het zal mogelijk zijn om deze prachtige maan met het blote oog te zien.

Deze volle maan draagt ​de naam ‘Pink Moon’, wat eigenlijk helemaal verkeerd is. De maan is helemaal niet roze. Sommige mensen noemen de volle maan van april ook wel de eiermaan.

De volle maan deze week, markeert het hoogtepunt van een maancyclus die al krachtig begon, met een nieuwe maan die ons een totale zonsverduistering op 8 april gaf. Dit was te zien in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. 

Roze bloemen
Het hele verhaal vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar de roze wilde bloemen in april een natuurlijk onderdeel van de natuur zijn. In Canada groeien deze roze bloemen ook, en tegelijkertijd is het volle maan.

De roze maan heeft ook een verbinding met de maanastrologie, die zich bezighoudt met de positie en beweging van de maan aan de hemel. De roze maan valt samen met het teken Schorpioen, dat zich richt op vruchtbaarheid, liefde en creativiteit.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio