Rookvrije zones op stranden in Benidorm

Rookvrije zones op de stranden in Benidorm
Foto: De Mirador de Benidorm
30 mei 2024

De drie toegankelijke strandpunten voor mindervaliden in Levante en Poniente en de kinderspeelplaatsen van het stadspark El Moralet, zijn nu ingericht als rookvrije zones.

De stranden van Benidorm maakten nog geen deel uit van de ‘rookvrije ruimtes’, zoals sommige andere in Spanje, maar nu heeft de gemeenteraad een eerste stap gezet door deze drie punten van stranden en de kinderspeelplaatsen in het El Moralet-park, op te nemen als rookvrije zone.  Dit initiatief wordt gepromoot door de Spaanse Vereniging tegen Kanker.

Het doel is om met deze organisatie een bijdrage te leveren aan de strijd tegen roken. De stukken strand die geclassificeerd zijn als ‘rookvrije ruimtes’ zijn het toegankelijke strandgedeelte van Levante, gelegen aan de calle Murcia en dat van Elche Park en avenida Mont Benidorm, aan het Poniente strand.

Deze maatregelen zijn dinsdag ingegaan, maar het is de bedoeling dat deze zich in de loop van de tijd zal uitbreiden naar andere plekken kondigde de burgemeester van Benidorm, Toni Pérez, aan.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Overbodige strandspullen worden ingezameld

Overbodige strandspullen worden ingezameld

De gemeenteraad van Benidorm heeft een initiatief gelanceerd om strandspullen die nog
Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste, prettigste strand in Benidorm? We nemen ze even