Home Horeca Rookverbod op de terrassen opgeheven

Rookverbod op de terrassen opgeheven

door admin
De Consell heft het Rookverbod op de terrassen van de hotellerie op

De Consell heeft besloten om de regionale volksgezondheidsvoorschriften gelijk te trekken die beperkingen oplegden die nog van kracht waren als gevolg van de covid-crisis. Het rookverbod in openbare plaatsen wordt opgeheven, die nog steeds in de Gemeenschap werd gehandhaafd.

Dit werd overeengekomen tijdens een vergadering die woensdag in het Palau de la Generalitat werd gehouden tussen de president van de Generalitat, Carlos Mazón, de minister van Volksgezondheid, Marciano Gómez, en de minister van Innovatie, Industrie, Handel en Toerisme, Nuria Montes.

Hiermee komt de Consell ook tegemoet aan de vraag van de horecasector, die nu zijn eigen huisregels kan voeren zonder de beperking vanuit de overheid, zoals de mogelijkheid om op de terrassen te roken.

Een deel van de beperkende maatregelen als gevolg van de pandemie was al ingetrokken, zoals het gebruik van mondkapjes in de openbare ruimte of het beperken van de capaciteit. Ondanks het beëindigen van de gezondheidscrisis, werd de hotelsector echter nog steeds getroffen door de resolutie van 24 maart 2022 van de minister van Universele Gezondheid en Volksgezondheid, de laatste die maatregelen op dit gebied dicteerde.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?