Nieuws

Roep voor campagne om toeristen mondkapje te laten dragen.

Nadat er afgelopen weekeinde een paar incidenten zijn geweest met Britse toeristen die weigerden een mondkapje te dragen, heeft de woordvoerder van de Ciudadanos groep, Juan Balastegui, gisteren de lokale overheid verzocht zo snel mogelijk campagne te gaan voeren bij buitenlandse toeristen om het gebruik van mondkapjes op de openbare weg aan te geven.

Aanleiding waren een aantal incidenten, afgelopen weekeinde op straat met Britten, nadat men aangesproken was op het niet dragen van mondkapjes. Ook bij een restaurant, met politie-optreden tot gevolg.

Er is de wens om een campagne voor buitenlandse toeristen te lanceren die men wijst op de regelgeving. In het openbaar en waar de anderhalve meter niet kan worden gewaarborgd, moet een een mondkapje worden gedragen. Net zoals bij het betreden en verlaten van het strand, terras en in winkels.

Nu geen maatregelen nemen, kan straks weer een nieuwe golf veroorzaken met slachtoffers en een ramp voor de economie

Balastegui heeft gewaarschuwd dat deze maatregel noodzakelijk is omdat er veel mensen op straat zijn die de mondkapjes niet dragen en dus voor verwarring kan zorgen. Ook omdat in het Verenigd Koninkrijk het dragen van een masker niet verplicht is, zorgt dit voor verwarrende situaties aldus de woordvoerder.

Aktueel

to Top