Nieuws uit Benidorm

Rincón de Loix heeft er een nieuwe rotonde bij

Benidorm heeft er een nieuwe rotonde bij, op het kruispunt tussen Calle Zamora en Avenida Almirall Bernat de Sarrià. Dit naar aanleiding van de nieuwe herinrichting van het gebied met het oog op het toegenomen verkeer van nu én in de toekomst. Ook de doorstroom op de Avenida Almirall Bernat de Sarrià vanaf de nieuwe rotonde tot aan het begin van Calle Ibiza heeft nu een betere doorstroming.

Burgemeester Toni Pérez gaf samen met de wethouder Openbare Ruimte aan dat in de laatste jaren, de stroom van voertuigen in dit gebied is toegenomen waarin een groot deel van de gezondheids-, sociale, onderwijs- en sportinfrastructuur van de Rincón de Loix zich bevindt, zoals het ziekenhuis Imed Levante, de voetbalvelden ‘Antonio López’, de gemeentelijke kleuterschool ‘Les Caletes’, de centra CEEM en CRIS of het sociaal centrum ‘La Torreta’. Bovendien is de uitvoering van deze rotonde volgens de burgemeester ook “toekomstplanning”, aangezien het toegang zal geven tot het nieuwe gezondheidscentrum Rincón de Loix, waarvoor de gemeenteraad drie jaar geleden groen licht had gegeven.

Ook bevinden zich in dit gebied tal van toeristische accommodaties en is er een toename van het fietsgebruik geconstateerd. Dit komt door de toename van het aantal kilometers fietspaden die de gemeente de afgelopen jaren in de stad heeft aangelegd. In het midden van de rotonde zal de komende dagen een olijfboom worden geplaatst waarmee Benidorm een knipoog maakt naar de landbouwtraditie van de stad.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button