Nieuws uit Benidorm

Restauratie muurschildering Selomar hotel

De afdeling Historisch Erfgoed heeft opdracht gegeven voor de restauratie van de oude muurschildering van het Selomar hotel, een stuk van 17,5 meter lang en 1,85 meter hoog, met marine afbeelding, gemaakt van metaal dat decennia lang de gevel van het etablissement sierde. De sculpturen zijn nu in een werkplaats en worden gerestaureerd De restauratie is getaxeerd op 7804 euro.

Gespecialiseerd personeel van het bedrijf Fundirmetal ontmantelde medio maart het deel van de gevel van het etablissement. Het is hetzelfde bedrijf die al zorgde voor het maken van de iconische windroos die nu de Replaceta del Castell maakte.

De muurschildering is in 2017 door eigenaren van het hotel, de familie AlmĂłdobar Juan en erfgenamen, aan de gemeente geschonken. De schenkingsovereenkomst omvatte de verplichting van de gemeenteraad om de sculptuur te restaureren die op sommige punten behoorlijk verslechterd is vanwege de invloeden van de zee en zeelucht. Vandaar dat naast het herstellen van de originele decoratieve motieven die in betere staat verkeren, het de bedoeling is om de meest beschadigde elementen te vervangen door nieuwe stukken die zoveel mogelijk een kopie moeten worden van het oorspronkelijke werk.

De gemeente hecht er waarde aan dat iconische elementen die door bewoners en toeristen worden gewaardeerd, onderdeel zijn van het historisch en cultureel erfgoed, in dit geval door een iconisch stuk te restaureren.

Deze muurschildering en sculptuur verwijst voor een belangrijk aspect naar het verleden en karakter van Benidorm: de verbinding met de zee. Zo zijn er in het Selomar hotelcomplex boten, zeilen, vissers en ankers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button