Regering wil de werktijden verkorten en dreigt met boetes

Regering wil de werktijden verkorten en dreigt met boetes
25 juni 2024

De Spaanse regering zet haar inspanningen voort om de Spaanse werktijden op te schonen. Het kabinet gaat de normale arbeidsduur nu terugbrengen van 40 naar 38,5 uur per week.

Volgend jaar worden de werktijden verder teruggebracht tot 37,5 uur. Bedrijven en werkgevers die zich niet houden aan de nieuwe regels voor werktijden kunnen een boete krijgen van maximaal 10.000 euro, als het kabinetsvoorstel doorgaat. Dat meldt tv-zender La Sexta. Tot op heden bedroeg de normale werktijd in Spanje 40 uur per week.

Spaanse werkloosheid op laagste niveau sinds 2008

Minister van Arbeid Yolanda Díaz staat opnieuw op de barricades voor Spaanse arbeiders en wil de nieuwe arbeidstijdregels doordrukken. Het voorstel van het kabinet heet ‘Plan Estival 2024 de la Inspección de Trabajo y Seguridad Social’ en werd afgelopen vrijdag gepresenteerd.

Vroeger heeft Yolanda Díaz ook veranderingen doorgevoerd in het Spaanse beroepsleven. O.a. heeft dat ertoe geleid dat veel meer Spaanse werknemers tegenwoordig een goed en vast arbeidscontract hebben. Ook het minimumloon is in Spanje verhoogt.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws