Home Overig Nieuws Redding van twee klimmers aan een klif na een hitteberoerte in Calpe

Redding van twee klimmers aan een klif na een hitteberoerte in Calpe

door admin
Redding van twee klimmers aan een klif na een hitteberoerte in Calpe

Brandweerlieden hebben per helikopter twee klimmers gered die aan een klif waren blijven hangen na een hitteberoerte, op zo’n twintig meter hoog in de Sierra de Toix, in Calpe.

De helikopter van de brandweer werd na twee uur ‘s middags ingezet. De twee bungelende mannen konden niet zelfstandig bewegen om de beklimming te voltooien, nadat ze te maken hadden gehad met hoge temperaturen waarbij ze deze gevaarlijke actie waren begonnen.

De plaats staat bekend als de Magical Mystery Tour Route, gelegen tussen Calpe en Mascarat. De hulptroepen werden opgeroepen om met een helikopter de redding te voltooien op een plaats die moeilijk toegankelijk is, met een vrijwel verticale rotsachtige muur op de achtergrond.

Gelukkig hebben de klimmers geen verwondingen opgelopen, aldus het Provinciaal Consortium van Brandweerlieden van de Provinciale Raad van Alicante. (Bron: ABC)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?