Dieren

Rechten van dieren eindelijk serieus genomen in Spanje

Het Spaanse congres heeft eindelijk een wet aangenomen over de wettelijke bescherming van dieren. Een wetsvoorstel dat de eisen aanscherpt hoe mensen dieren moeten beschermen en verzorgen.

De wet is van toepassing op zowel wilde dieren, als huisdieren. De nieuwe wet definieert dieren in het algemeen als “levende” wezens en niet zoals voorheen waar “levenloze” wezens de definitie waren. Deze wet werd al in 2017 gepromoot, maar door verschillende nieuwe verkiezingen in Spanje en de pandemie kwam deze pas nu ter sprake. Het wetsvoorstel is dus volmondig aangenomen in het Spaanse Congres en kan dus binnenkort worden uitgevoerd.

Dit gaat over dierenbescherming en hoe wij mensen met dieren moeten omgaan. Met huisdieren moet nu, net als met kinderen, rekening worden gehouden bij scheiding en echtscheiding, wie het dier gaat verzorgen en waar het verblijft. In West-Europa is Spanje het laatste land dat dit soort wetgeving toepast. Het is de Spaanse dierenbescherming die de drijvende kracht is geweest achter het voorstel voor deze wet en ook het verzet tegen het stierenvechten heeft de belangstelling voor dierenbescherming op de kaart gezet.

Politiek gezien is er in Spanje brede steun voor de nieuwe wet, ook al steunt één partij die niet, en dat is de uiterst rechtse Vox-partij. Sonia Guaita van de Spaanse Arbeiderspartij PSOE zegt in verband met de aanneming van de wet dat geweld tegen dieren moet worden gestopt. “Er is een verband tussen geweld tegen dieren en geweld tegen mensen”, zegt Guaita.

Elk jaar worden meer dan 200.000 dieren in Spanje achtergelaten door hun eigenaren. Het is te hopen dat de nieuwe wet dit zal beperken. Mishandeling en verwaarlozing van dieren zijn ook opgenomen in het Spaanse wetboek van strafrecht. Gevangenisstraf en forse boetes kunnen worden verwacht voor degenen die worden gestraft. Er wordt óók een afzonderlijk controleorgaan opgericht. (Bron: Cadena SER)

plaatje

Eén reactie

 1. Misschien kan dan eindelijk iemand iets doen aan “Residencia canina y felina Caraby”.

  Het honden hotel, beter te noemen “Honden Hel” Caraby is wettelijk verplicht 24 op 24 aanwezig te zijn, echter de eigenaar welk onder de zaak woont is er eigenlijk nooit behalve om te slapen en 2 keer per dag voer in de hokken te werpen. Lees de reviews bij Google, het zal iedereen schokken.

  Wij hebben reeds meermaals politie lokaal gebeld, 112, enz. enz. er wordt niet aan gedaan.
  De Honden blaffen, janken, enz. 24 uur per dag totdat ze zo schor zijn dat ze uiteindelijk uitgeput in slaap vallen voor een 15 minuten alvorens het weer begint.
  Regelmatig sterven er honden, honden welk hier vandaan komen zijn getraumatiseerd en zullen nooit meer de oude zijn.

  De eigenaar is oud, ver in de 70 en alleen, deze kan het niet meer aan.
  Vroeger was het een bedrijf waar je gerust je beest kon afgeven, er werd gewandeld, gespeeld en er was 24 op 24 iemand ter plekke, helaas sinds 3 jaar is dit allemaal voorbij.
  Zoals reeds gemeld Caraby is wettelijk verplicht 24 op 24 aanwezig te zijn, echter de eigenaar welk onder de zaak woont is er eigenlijk nooit behalve om te slapen en 2 keer per dag voer in de hokken te werpen.

  Waarom doet geen enkele instantie hier iets aan, en als de politie al langs komt is het dagen later als de melding, dit zodat de drukte over is, kom kijken per direct en niet als iedereen zijn beest weer heeft opgehaald na het weekeinde.

  Dus in het kort…..

  Dieren rechten, ja als het uitkomt en je niet bevriend bent met de controlerende instanties.
  De eigenaar zou minimaal zijn vergunning moeten kwijtraken, gevangenis of een hoge boete lijkt mij hier dan ook weer niet nodig, de eigenaar is gewoon te oud geworden en er zal geen opzet in het spel zijn.

  Caraby is niet levensvatbaar meer, het bedrijf staat dan ook reeds sinds 2017 te koop, wil dit niet zeggen dat de eigenaar het al meer dan 5 jaar zat is en momentel alleen nog doet uit financieel oogpunt? Dieren verzorgen kan inkomsten genereren, ja, maar dit werkt alleen als je je complete leven wil geven qua iedere minut van de dag aan de dieren welk anderen jou toevertrouwen.

  Interesse in overname van Caraby? als je de vraagprijs omrekent in aantal honden welk je moet opvangen om zelfs na onderhandeling van aankoopsom winst te gaan draaien….. je zal meer dan 25.000 honden moeten ontvangen voor 1 dag, let wel op, dit is alleen de koopsom, niet rekening houdend met eten, schoonmaakkosten, personeel, je eigen inkomen, vergunningen, water, electra, vervoerskosten, enz., enz..

  Nee, Caraby is niet levensvatbaar voor overname, na 30 jaar zou je nog niet eens gaan verdienen.
  Maar ach… ik wijk te ver af, Caraby moet dicht, dit ter bescherming van de beesten daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button