Home Wist u dat? Puig Campana: plan om het cirkelvormige pad te hervormen

Puig Campana: plan om het cirkelvormige pad te hervormen

door admin
Puig Campana: plan om het cirkelvormige pad te hervormen

De Puig Campana is zonder twijfel één van de meest karakteristieke bergen in de omgeving van Benidorm en een van de meest bezochte routes in de Valenciaanse Gemeenschap vanwege de wandelroutes.

De gemeenteraad van Finestrat is van plan een plan te starten om de paden rond deze berg te hervormen. Ze willen met name het PR-CV 289-cirkelvormige pad dat rond Puig Campana loopt, aanpassen.

Deze plaats, die deel uitmaakt van het Prebetische gebergte van de provincie Alicante, heeft een hoogte van 1410 meter en is hemelsbreed 7,8 km op afstand van de zee. Het karakteristieke profiel dat vanaf veel punten in de provincie zichtbaar is, maken het tot een unieke berg die zeer gewaardeerd wordt door de inwoners van de regio.

Welke acties is Finestrat van plan uit te voeren bij Puig Campana?

De gemeenteraad van Finestrat heeft op Werelddag voor Toerisme, die dit jaar het motto ‘Groen Toerisme en Investeringen’ had, aangekondigd dat zij zal werken aan de vernieuwing van het pad dat volledig rond Puig Campana loopt, zodat het de optimale omstandigheden heeft voor een wandeltocht en veiligheid.

Er is een route van 11 kilometer waarin wordt gewerkt aan het conditioneren van het pad en het platform, het herschikken van de route, het versterken van het metselwerk en het integreren van houten balustrades. Uitzichtpunten zullen ook worden aangepast met informatiepanelen van onder meer de Puig Campana, de flora en fauna en het landschap.

Bovendien zal de veiligheid worden verbeterd en zullen inheemse soorten worden gepland bij Font del Molí, het startpunt van de route. In het algemeen zal dit een verbetering van het landschap en het milieu van de natuurlijke omgeving betekenen. De geschatte investering voor deze acties bedraagt ​​€ 102.000 euro.

Weetje over de Puig Campana

Puig Campana maakt deel uit van de Sierra de Aitana en is één van de hoogste bergen in de regio. De imposante aanwezigheid domineert de horizon en is zichtbaar vanuit vele delen van de Costa Blanca.

Het biedt een verscheidenheid aan routes en paden voor verschillende vaardigheidsniveaus. De meest populaire is de beklimming naar de top, die een spectaculair uitzicht biedt op de Costa Blanca en de Middellandse Zee. De wandeling kan een uitdaging zijn, maar de beloning bovenaan is onbetaalbaar.

De natuurlijke omgeving van Monte Puig Campana is divers en herbergt een verscheidenheid aan unieke flora en fauna. Terwijl u de paden beklimt, vindt u bossen met dennen , jeneverbessen en andere mediterrane plantensoorten. De berg herbergt ook een verscheidenheid aan vogels, waaronder adelaars en valken, die tijdens uw ontdekkingstocht vaak te zien zijn.

Een verborgen schat

Bovendien is deze plek gehuld in verhalen en legendes. Er wordt aangenomen dat er een piratenschat in verborgen zit die nog nooit is gevonden. De berg is door de geschiedenis heen voor veel culturen een heilige plaats geweest en de naam ‘Puig Campana’ komt van het Latijnse ‘Puig Campanae’, wat ‘Berg van de Klok’ betekent. Volgens de legende is er ergens in de berg een gouden bel verborgen.

Puig Campana en de legende van de reus Roldan Lees hier ook over de Legende van reus Roldan

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?