PSOE wil boekenbeurs terug in Benidorm

PSOE wil boekenbeurs terug in Benidorm
24 april 2024

De Socialistische partij PSOE in de gemeente Benidorm heeft voorgesteld de ter ziele gegane Boekenbeurs, die traditioneel eind augustus werd gehouden, weer in ere te herstellen. 

Dit zei de wethouder op gebied van Cultuur, Mari Luz Navarro. Ze zei zich dat deze beurs bijna drie decennia lang, tot de laatste editie in 2018 een belangrijke trekpleister was voor leesliefhebbers. Je kon er een verscheidenheid aan genres vinden of enkele literaire zeldzaamheden. In die zin benadrukte zij dat de verschillende exposanten meer dan 70.000 exemplaren van romans, fictie, essays, poëzie en klassiekers zoals ‘Don Quixote’ bijeenbrachten.

PSOE wil boekenbeurs terug in Benidorm
burgemeester Toni Pérez in 2017

Het socialistische raadslid betreurde het dat burgemeester Toni Pérez er destijds zelf de stekker heeft uitgetrokken. Een jaar voor de dertigste editie. De beurs waaraan boekhandels uit de stad en uit verschillende delen van Spanje deelnamen, trok veel bezoekers. 

Navarro wil dat het lokale bestuur zich ertoe zal inspannen om de boekenbeurs te hervatten, zodat deze een essentieel cultureel evenement voor de stad wordt. “De eerste stap is het reorganiseren van de antiek- en tweedehandsboekenbeurs, maar we moeten het naar een hoger niveau tillen door te kijken naar wat steden als Madrid, Barcelona, ​​Valencia of Alicante doen”, merkte zij op. (Bron: Alicanteplaza)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio