Nieuws

Protocol voor heropenen hotels

Minister van Arbeidszaken Yolanda Díaz zei vrijdag na Pasen dat het toerisme de rest van het jaar niet kan plaatsvinden. De hoteliers werden boos over deze heftige uitspraak en Díaz verzachtte dat later weer. Aan de hand van dergelijke uitspraken kun je zien hoe groot de onzekerheid op dit moment is zei de burgemeester daarop.

Tegen 1 juli of 1 augustus hoopt men een aantal hotels te openen, op voorwaarde dat het aantal geïnfecteerden en doden blijft dalen zoals de afgelopen weken het geval is. “Allereerst zouden de eerste winkels weer moeten openen. En als het goed gaat, zie ik de kans dat we binnenkort onder bepaalde voorwaarden ons toerisme kunnen hervatten ‘, aldus de burgemeester.

Hosbec bereidt momenteel een protocol voor de heropening van de hotels voor, dat vervolgens wordt gecoördineerd met het ministerie van Volksgezondheid omdat één ding duidelijk is: de hervatting van het bedrijfsleven zal onderworpen zijn aan strikte voorwaarden en discipline van de werknemers en gasten. “We zullen zeker niet alle kamers bezetten. Daarnaast zijn maatregelen zoals dagelijkse koortsmeting door het personeel denkbaar en een verminderd aantal tafels in de eetzaal ”, aldus de burgemeester.

Aktueel

to Top