Protesten bij ITV-keuringsstation La Nucía

Protesten bij ITV-keuringsstation La Nucía
17 maart 2024

Zaterdag waren er protesten bij het ITV-keuringsstation in la Nucía. Het laten keuren van je auto of motor is al lange tijd moeilijk in de Valenciaanse gemeenschap, terwijl de vakbonden en het ministerie onderhandelen om zo snel mogelijk overeenkomsten te bereiken die het einde van de stakingen in de stations mogelijk maken.

Protesten en blokkades zijn lastig voor mensen die de APK van een voertuig moeten laten uitvoeren. Het vormt voor auto- en motorwerkplaatsen een groot probleem vanwege het aantal noodzakelijke inspecties dat zij moeten uitvoeren. Daarnaast is er veel economische schade als gevolg van het niet kunnen laten keuren van een voertuig. Met veel vertraging en te late keuring tot gevolg.

Zaterdag verscheen een groep motorrijders, vrienden en klanten van de Mel Custom de la Nucía-werkplaats met motoren bij het ITV-station van Benidorm en blokkeerden de toegang op een vreedzame manier, om te protesteren tegen deze ongelukkige situatie. Onderhandelingen om het conflict op te lossen duren nog steeds voort.

Concessie naar overheidsbedrijf

De problemen bij de ITV-stations begonnen met het einde van de concessies aan particuliere bedrijven, en dus de omvorming van deze dienst in een overheidsbedrijf en daarmee afhankelijk is van de overheid.

De werknemers eisen naleving van de verplichtingen die zijn ondertekend door de regering en vervolgens zijn bekrachtigd door de minister van Innovatie, Industrie, Handel en Toerisme, Nuria Montes, voorzitter van de raad van bestuur van Sitval, een overheidsbedrijf van voertuig technische keuringsstations.

Als belangrijkste eisen van de vakbonden behoren onder meer salarisgelijkheid voor de laagste salarissen van werknemers, evenals een uitbreiding van het administratief en technisch personeel, uitbreiding van de toegangslijnen naar hoofdstations zoals Benidorm, wat zou betekenen dat deze fundamentele dienstverlening soepeler verloopt.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio