Propeller tentoongesteld op rotonde Poniente strand

Een propeller van het korvet "Hunter" zal worden tentoongesteld op een rotonde op het Poniente-strand in Benidorm
18 maart 2024

Aan het Poniente strand staat weer een nieuw “kunstwerk” op een rotonde aan de Armada Española, direct aan de rotonde met Xixo. Het gaat om een propeller van het korvet “Hunter” (F-35) van het Navy Escort Squadron.

Ceremonie

Het gemeentebestuur van Benidorm en de Spaanse marine gaan de historische banden verder versterken met de overdracht van die propeller aan de stad. De burgemeester van Benidorm, Toni Pérez, heeft uitgelegd dat de installatiewerkzaamheden worden afgerond aan een recent gebouwde rotonde in het Poniente gebied. Aanstaande donderdag, 21 maart zal om 18.00 uur de overdracht en onthulling plaatsvinden. Er zal ook een beschrijvende plaquette op de promenade worden geplaatst met enkele van de meest relevante gegevens over dit schip waar het van afkomstig is.

Het evenement begint met het hijsen van de Spaanse vlag op een mast die naast de propeller is geïnstalleerd , om vervolgens de herdenkingsplaquette van de overdracht van de marine naar de stad Benidorm te onthullen, aldus Toni Pérez.

De boot waar de propeller van afkomstig is

Heeft u dit al gelezen?

Urban Art Day: creatief met afvalbakken

Urban Art Day: creatief met afvalbakken

Zaterdag was een creatieve dag in het Parc de Foietes. Ongeveer 80
Poniente-strand heeft nu een 'zipline'

Poniente-strand heeft nu een ‘zipline’

De gemeente Benidorm heeft de installatie van de zipline op het Poniente-strand
  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws