Home Overig Nieuws Prijzenoorlog in supermarkten begonnen

Prijzenoorlog in supermarkten begonnen

door admin
Prijzenoorlog in supermarkten begonnen

De Prijzenoorlog voor de supermarkten was al voor de zomer aangekondigd en zullen in september merkbaar moeten zijn. Door de sterk gestegen prijzen stoppen steeds minder consumenten artikelen in hun winkelmandje. De verwachting is dat het verkoopvolume dit jaar met minimaal vijf procent zal dalen.

De ketens Dia en Alcampo waren de eersten die meerdere producten afgeprijsd hadden. Dia alleen al heeft de prijs van maar liefst 200 verschillende artikelen verlaagd. Het kan een huishouden een besparing van 25 procent opleveren.

Lidl heeft een aparte prijsactie gelanceerd die naast voedsel ook geldt voor diverse schoolbenodigdheden. Alcampo heeft de prijs van 200 artikelen bevroren, terwijl BM Supermercados tot 30 procent korting biedt op onder meer vlees, vis en groenten. De aanbiedingen worden wekelijks gewijzigd.

De prijs van voedsel was in juli met 10,8 procent gestegen. Suiker, olijfolie, aardappelen en rijst zijn het afgelopen jaar het meest gestegen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?