Nieuws uit Benidorm

presentatie ultramoderne drone voor strandredding (video)

De Paseo de Tamarindos in La Cala was dinsdag het toneel waar de presentatie van een ultramoderne drone met als doel de redding op stranden, bergen en zee te verbeteren, plaatsvond. Deze presentatie werd bijgewoond door de wethouder voor burgerveiligheid, Lorenzo Martínez, die benadrukte dat “Benidorm altijd alert is op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, zoals het gebruik van drones bij de lokale politie.”

De gepresenteerde drone heet Saturno en is bedoeld voor strandreddingen en veeleisende beveiligingsoperaties. Het bedrijf heeft een reddingsoefening uitgevoerd, waarbij de drone een zwemmer heeft geholpen die zich in een nagespeelde risicosituatie op het Poniente strand bevond.

Zodra de positie van het slachtoffer is gedetecteerd, levert Saturno op een gecontroleerde manier een reddingsvest dat automatisch wordt geactiveerd wanneer het in contact komt met het water en het slachtoffer rechtop houdt. De drone kan maximaal twee vesten afleveren.

Deze drone heeft een bewakings- en preventiesysteem dat controle rondes uitvoert om informatie in realtime te verzamelen en risico-situaties snel, veilig en effectief te evalueren voor het grondpersoneel. Het is de meest geavanceerde oplossing voor onbemande reddingsoperaties op het strand en in de bergen en is ontworpen om snel, veilig en effectief in te grijpen in alle weersomstandigheden in alle soorten omgevingen.

Met een 100% Spaans ontwerp, een vliegtijd van een half uur, een geïntegreerde megafoon met een apparaat voor het uitzenden van berichten en biedt de mogelijkheid om in ongunstige weersomstandigheden te vliegen. Het is ook in staat om een ​​verwisselbare lading van 5 kilo te dragen en is bestand tegen windsnelheden tot 50 km/u terwijl het luchtgegevens verzamelt op gevaarlijke plaatsen, waardoor de veiligheid van reddingsteams wordt gegarandeerd. (Bron en foto’s: Ayuntamiento de Benidorm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button