Home Vervoer Taxi Tarief In Benidorm Stijgt

Taxi Tarief In Benidorm Stijgt

door admin
In Benidorm stijgen de taxi tarieven tot 6,67%

In Benidorm stijgen de taxi tarieven tot 6,67% vanwege de stijging van de brandstofkosten. De marges stonden onder druk en dat kan leiden tot een slechtere dienstverlening.

De taxi sector in Benidorm hebben de gemeente gevraagd om een ​​verhoging van hun officiële tarieven aan te passen aan de algemene stijging van de prijzen die het land sinds het begin van de oorlog in Oekraïne ondergaat en in het bijzonder van de brandstofprijzen.

Wethouder voor Mobiliteit, José Ramón González de Zárate waarschuwt dat deze situatie van hoge kostprijzen potentieel verminderde inkomsten voor de taxisector heeft veroorzaakt. Dat geeft weer impact op de kwaliteit van de dienstverlening. Dit zal ook een ernstig gevaar vormen voor het prestige van het merk Benidorm en zijn toeristische positionering, volgens de wethouder.

Het verzoek om de tarieven te verhogen die door taxichauffeurs in de stad worden gepromoot, is al gunstig ontvangen door de Prijscommissie van de Generalitat Valenciana en door het gemeentelijk ingenieursbureau, dat verdedigt dat de voorgestelde procentuele verhoging “redelijkerwijs toelaatbaar” is.

 

Actuele en voorgestelde prijzen

De prijzen die door de taxichauffeurs in Benidorm worden voorgesteld, zullen stijgingen registreren die variëren van 2,76 tot 6,67%. Hoewel er ook concepten zijn die niet zullen worden gewijzigd , zoals de toeslag van de vijfde passagier, die is vastgesteld op 3 euro.

De meest uitgesproken stijging zal plaatsvinden in de prijs per afgelegde kilometer, die tussen 07.00 uur en 21.00 uur en van maandag tot en met vrijdag van 0,90 naar 0,96 euro gaat, het zogenaamde “Tarifa 1”; en van 1,02 euro tot 1,08 euro tussen 21.00 uur en 7.00 uur de volgende dag. Ook op zaterdag, zondag en feestdagen. Dat is 5,88% in het geval van het zogenaamde “Tarief 2”.

Wat betreft de speciale tarieven voor reizen naar de themaparken, stelt het voorstel van de taxisector ook voor om ze te verhogen van 2,23 naar 3 euro, terwijl de toeslag op kerstavond en oudejaarsavond zal stijgen van 2 49 naar 3 euro.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?