Home Overig Nieuws Politieke partij wil stierenvechten verbieden

Politieke partij wil stierenvechten verbieden

door admin
‘Stierenvechten is een nationale schande en moet gestopt worden’

PACMA, een Spaanse politieke partij die zich onder meer bezighoudt met dierenrechten, wil dat de EU de druk op de Spaanse regering opvoert, zodat het stierenvechten verboden wordt.

Stierenvechten is een nationale schande en wordt niet langer gesteund door de meerderheid van de Spaanse bevolking, meent PACMA. Onlangs organiseerde de politieke partij een demonstratie in Madrid.

Javier Luna, leider van PACMA, zegt dat de partij zal blijven werken aan een verbod op het stierenvechten. Luna beweert dat dit geen kunst of cultuur is. Dit laatste wordt alleen bereikt als de arena’s worden omgebouwd tot faciliteiten specifiek voor cultuur. In Portugal is dit gedaan.

PACMA wil ook dat stierenrennen en andere evenementen waarbij dieren worden gebruikt voor amusementsdoeleinden worden verboden.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?