Home Politie Politieagenten uit Frankrijk en Italië patrouilleren in Alicante en Benidorm

Politieagenten uit Frankrijk en Italië patrouilleren in Alicante en Benidorm

door admin
Buitenlandse politieagenten in Benidorm en Alicante

Politieagenten van Spanje, Italië en Frankrijk patrouilleren samen in Alicante en Benidorm in het kader van het project “Europese politiebureaus”. Dit is een politie-uitwisselingsproject om de aandacht voor toeristen te versterken en meer veiligheid voor buitenlandse burgers te garanderen.

Dit samenwerkingsproces, dat in voorgaande jaren met Duitse en Franse troepen werd uitgevoerd, werd begin deze maand gelanceerd met een Franse en een Italiaanse politieagent.

Het project “Europese politiebureaus” begon in 2008 in samenwerking met Frankrijk en breidde zich in 2012 uit met Portugal, en met Italië in 2014 en met Duitsland in 2020, waarbij elk jaar nieuwe politieagenten worden opgenomen. Het project is ook positief ontvangen bij de toeristen die op deze manier een herkenbare agent zien en daar makkelijker hun verhaal kwijt kunnen en de agent kan hen ook makkelijker benaderen in de eigen taal. Of er dit jaar ook Nederlandse of Belgische agenten over de boulevard lopen is niet bekend.

Een buitenlandse agent heeft overigens geen bevoegdheid om zelfstandig op te treden. Maar aangezien ze samen patrouilleren met Spaanse agenten, mogen ze assisteren en dus ook helpen bij een eventuele arrestatie.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?