Politie

Politie verwijdert 95 gasflessen vanwege explosiegevaar

De politie van Benidorm heeft 95 butaangasflessen laten verwijderen die waren opgeslagen op het dakterras van een flatgebouw in het centrum van de stad en dreigden te exploderen.

Bezorgde omwonenden, namen contact op met de politie nadat ze merkten dat het aantal gasflessen dat in direct zonlicht werd opgeslagen en “zonder noodzakelijke veiligheidsmaatregelen” dagelijks groeide. Slechts 15 van de flessen bleken leeg te zijn. Twee mensen zijn beschuldigd van een “misdaad met een catastrofaal risico”.

In een verklaring zei de politie dat “gas in deze flessen op een geschikte temperatuur moet worden bewaard, in een gebied dat niet is blootgesteld aan direct zonlicht, omdat er bij extreme temperaturen een reëel explosiegevaar bestaat”.

De Nationale Politie heeft de Dienst Territoriale Industrie van Alicante op de hoogte gebracht, die in de toekomst verantwoordelijk zal zijn voor het toezicht op de opslag van gasflessen op het terrein. Ondertussen zullen de twee personen naar verwachting deze week voor de rechtbank van Benidorm verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button