Politie van Benidorm beboet gebruikers elektrische steps

Politie van Benidorm beboet gebruikers elektrische steps
2 juli 2024

Gedurende de afgelopen twee maanden is 70% van de overtredingen die door de lokale politie in Benidorm zijn vastgesteld, gepleegd door bestuurders die met een elektrische step in voetgangersgebieden rondrijden.

Rijden op het trottoir is verboden en dat is dan ook iets waar de lokale politie in Benidorm regelmatig op controleert vanwege de wildgroei aan de elektrische steps en het gebruik ervan in de stad. Gezien deze situatie achtte de politie het noodzakelijk om actie te ondernemen om een ​​veilig verkeer mogelijk te maken voor zowel de bestuurders van dit type voertuigen als voor andere weggebruikers.

De controle op de openbare weg begon in januari, hoewel deze vanaf mei werd versterkt “gezien de verwarring die bestaat onder de gebruikers van deze voertuigen, aangezien de regelgeving afhankelijk is van elke gemeentelijke autoriteit en daarom per gemeente verschillend kan zijn.” ‘ zei de wethouder voor burgerveiligheid, Jesús Carrobles. Zo bedroeg het aantal uitgevoerde controles van januari tot en met mei 28 en in mei en juni steeg dat aantal naar 53.

Ook in de zomermaanden zal de politie blijven controleren op zowel het rijgedrag, als de technischge staat van diverse soorten voertuigen “met als doel het blijven informeren en controleren van het gebruik van deze voertuigen met als belangrijkste missie het vergroten van het bewustzijn onder gebruikers .” aldus de politie.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws