Politie

Politie pakt Nederlander op ivm oplichting van €450.000

Agenten van het politiebureau van Benidorm hebben een voortvluchtige Nederlander van 51 jaar opgepakt die door de Nederlandse autoriteiten werd gezocht en waarvan vorig jaar een Europees arrestatie- en uitleveringsbevel vanuit Nederland was uitgevaardigd.

Het onderzoek begon toen informatie over deze verdachte bij het bureau in Benidorm binnen kwam waarin werd meegedeeld dat een persoon in zijn dagelijkse leven valse documenten zou kunnen gebruiken en dat het een persoon zou kunnen zijn waarop een Europees arrestatiebevel stond.

Onderzoekers hebben de verdachte opgespoord die zich aanvankelijk identificeerde met een Spaans rijbewijs, maar de agenten konden verifiëren dat het om valse documentatie ging en dankzij onderzoek naar vingerafdrukken konden ze zijn ware identiteit onthullen.

De onderzoeksgroep heeft de vingerafdrukken van de persoon op wie het Europees aanhoudingsbevel betrekking heeft, opgevraagd bij de autoriteiten om deze te kunnen vergelijken met die van het (valse) rijbewijs van de verdachte. Hiermee stelde men vast dat het ongetwijfeld om dezelfde persoon ging die als voortvluchtig stond aangemerkt.

De aangehouden persoon wordt beschuldigd van een oplichtingsmisdrijf van 450.000 euro en voor deze feiten moet hij in Nederland worden berecht. De voortvluchtige maakte op het moment van zijn arrestatie gebruik van een huurauto ter waarde van 70.000 euro, hij was gekleed in luxe merkkleding en was in het bezit van een metalen Gold American Express-kaart en een metalen N26-kaart.

De verdachte, die in Spanje al in de gevangenis had gezeten, wacht nu om uitlevering naar Nederland en zal daar zijn straf uitzitten. (Bron: El Periodic)

Back to top button