Home Politie Politie onderschept busje met “mojito’s” om op het strand te verkopen

Politie onderschept busje met “mojito’s” om op het strand te verkopen

door admin
De lokale politie van Benidorm onderschept een busje met "mojito's" om op het strand te verkopen

De Politie van Benidorm onderschepte vandaag een busje dat geparkeerd stond bij het Elche-park, met alle spullen die nodig waren om mojito’s aan het strand te verkopen. De verkoop van “mojito’s” en andere dranken op de stranden van Benidorm zonder vergunning is één van de problemen waarmee de stad elke zomer wordt geconfronteerd.

Zo onderschepten de agenten van de lokale politie een busje waarvan de eigenaren van plan waren om op het Poniente-strand deze dranken aan de strandbezoekers te verkopen in de buurt van het Elche-park. Door deze surveillance werd ook de ‘modus operandi’ van de drie betrokken personen geconstateerd, allen leden van dezelfde familie en die optraden als een georganiseerde groep.

Na het bereiden van de drankjes in het voertuig en gebruik te maken van de afwezigheid van de politie op dat specifieke punt op het strand, gingen twee van de verkopers het strand op, voor verkoop van de mojito’s. Ze hadden ze zelfs een Pin-apparaat bij zich om deze drankjes te laten afrekenen.

De wethouder voor burgerveiligheid, Jesús Carrobles, heeft benadrukt dat “deze actie het resultaat is van de dagelijkse controle en bewaking van activiteiten die niet zijn toegestaan ​​op de stranden van Benidorm, uitgevoerd door de lokale politie”; en herinnerde eraan dat “we vanuit de gemeenteraad een informatiecampagne hebben gelanceerd met tips om te genieten van ‘Je beste vakantie in Benidorm’, die een waarschuwing bevat over de gezondheidsrisico’s van het kopen van drankjes zonder sanitaire controle”. We schreven daar HIER al eerder over.

Vaak worden de moijito’s bereid in de kofferbak van de auto of midden op straat, met weinig garanties voor hygiëne.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?