Politie gaat lang geparkeerde auto’s verwijderen

In Benidorm kun je soms lang bezig zijn om een parkeerplekje te bemachtigen. Daarom zijn er enkele parkeerterreinen ingericht aan de buitengebieden van de stad, zoals aan de Avenida Beniardá, achter het Tram station.

Op dit soort grote parkeerterreinen staan echter vaak auto’s een hele lange tijd stof te vangen zonder dat het voertuig zich verplaatst. Weken en soms maanden. Deze terreinen worden vooral door buurtbewoners gebruikt, maar ook de gebruikers van de Tram en dan is zo’n terrein al snel vol.

De politie is begonnen met het plaatsen van stickers op de ruiten van dit soort auto’s op verschillende openbare plaatsen met de mededeling dat men de auto moet verplaatsen. Aan de hand van het kenteken zal de eigenaar worden opgespoord en die mededeling gegeven worden. Wanneer de eigenaar niet te vinden is volgt nog een oproep in het Staatsblad van de Provincie (BOP). Men heeft dan een maand om de auto weg te halen.

Vervolgens mag de politie deze auto’s verwijderen om op die manier niet alleen onnodig bezette parkeerplaatsen vrij te maken, maar ook het imago verbeteren omdat dit soort stoffige auto’s een niet zo fraai straatbeeld geeft.

Deze actie wordt niet alleen uitgevoerd op de parkeerplaats aan de Avenida Beniardà maar ook andere plekken worden gecontroleerd op voertuigen die mogelijk zijn achtergelaten. Soms zijn het zelfs auto’s van buitenlanders die in Spanje een woning hebben en terug zijn naar hun thuisland zodat de auto er maanden stil staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button