Politie deelt T-shirts uit bij diefstel in Valencia

Politie deelt T-shirts uit bij diefstel in Valencia
29 mei 2024

De Politie gaat aan de stranden in Valencia zogenaamde “kits” uitdelen aan mensen die hun kleding zijn kwijtgeraakt of waarbij die zijn gestolen.

Het seizoen loopt tot 15 september en de gemeentelijke politie stelt een “kit” voor slachtoffers van diefstal of bij onzorgvuldigheid, beschikbaar. Het is een pakket basiskledingstukken, waaronder bermuda’s, een T-shirt met het logo van de gemeenteraad van Valencia, slippers en een stoffen tas, die zal worden uitgedeeld bij de controlepost van de lokale politie die zoals elk jaar zal worden geïnstalleerd op de Paseo Marítimo, op het strand van Malva-rosa.

De “kit” is een voorstel van de lokale politie zelf, zoals uitgelegd door de burgemeester, Mª José Catalá en het is ontworpen om eerste hulp te verlenen aan mensen die het slachtoffer zijn van diefstal op de stranden van Valencia. Een veelvoorkomend probleem, vooral ‘s nachts wanneer mensen onvoorzichtig zijn en ‘s avonds zwemmen. Tassen, rugzakken, kleding en zelfs schoeisel worden regelmatig gestolen.

In 2022 arresteerde de lokale politie honderd dieven op de Valenciaanse stranden, vergeleken met vijftig het jaar ervoor. Het aantal diefstallen is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, grotendeels als gevolg van de toegenomen komst van toeristen.

Makkelijk aangifte doen

De gemeenteraad van Valencia heeft honderd kits gemaakt voor slachtoffers van diefstal die zullen worden uitgedeeld bij de strandcontrolepost “Romeo azul”. Het doel is om slachtoffers van diefstal te voorzien van een snelle vervangingskit en ook om de aangifte te vergemakkelijken, met formulieren in verschillende talen, die kunnen worden verwerkt bij de lokale politiecontrolepost op het strand.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio