Politie arresteert man met gestolen golfkar waarmee hij naar vliegveld was gereden

De Nationale Politie heeft bij de luchthaven van Alicante een 22-jarige man van Amerikaanse nationaliteit aangehouden voor van het stelen van een elektrisch voertuig, een “buggy” van een golfbaan in de stad Bacarot, waarmee hij vervolgens via de nationale snelweg naar het vliegveld was gereden en dus werd hij ook aangeklaagd voor een misdrijf tegen verkeersveiligheid.

Dit kwam aan het licht via de particuliere veiligheidsdiensten van de luchthaven Alicante-Elche, die contact opnemen met agenten van de Nationale Politie om te waarschuwen dat iemand in een golfkar aan het rondrijden was, wat ongewoon is op deze locatie.

Politieagenten, gestationeerd bij de Airport Grenspost, gingen op weg om dat te controleren en op de tweede verdieping van de parkeerplaats, vonden zij de man en het voertuig. Het voertuig was een “buggy” zoals men gebruikt op golfterreinen en dus niet toegestaan op de openbare weg.

Na onderzoek konden agenten erachter komen dat het voertuig behoort tot een golfbaan in de stad Bacarot en die eerder was gestolen door een man die golfbaanmedewerkers eerder bij hun hek hadden weggestuurd.

Deze gegevens kennende, hielden de agenten de man aan als vermeende dader van de verduistering van het voertuig, ook beschuldigd van misdrijf tegen verkeersveiligheid, nadat hij met het voertuig was gaan rijden vanaf de golfbaan voor enkele kilometers op binnenwegen en een stukje snelweg. Het voertuig is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Back to top button