Home Wist u dat? Plekje op strand “reserveren” blijft voor ergernis zorgen

Plekje op strand “reserveren” blijft voor ergernis zorgen

door admin
Plekje op strand "reserveren" blijft voor ergernis zorgen

Het is om te beginnen niet verboden. Je strandstoel en parasol neerzetten en dan vertrekken om op die manier een plek te “reserveren” vooraan het strand, direct aan zee.

Maar het gebeurt dagelijks. In de vroege morgen gaan mensen bepakt met strandstoelen, parasols en kleden, naar de voorste lijn aan het Levante strand, maar ook steeds meer bij het Elche park. Op deze manier “reserveren” ze hun plekje en vertrekken vervolgens weer om in het hotel eerst rustig te gaan ontbijten en daarna misschien nog even winkelen. Rond 11:00 uur, als het lekker druk begint te worden op het strand, keren ze naar hun gereserveerde plek terug om van het beste uitzicht te genieten.

En dat mag gewoon! Als men maar achter het blauwe touw blijft wat op de grond ligt. Deze zes meter tot aan het water is bedoeld voor de mensen die rustig langs het water willen lopen.

Het reserveren van dit soort plekken zie je ook in Hotels en zoals gezegd mag dit. Maar netjes is het niet. Zelf de spullen weghalen is ook niet de bedoeling, want op een conflict zit niemand te wachten. Het beste is de politie te informeren. Die moeten wel kunnen vaststellen dat de spullen er dus al een tijdje staan zonder dat men er gebruik van maakt. Men kan immers net even zijn gaan zwemmen.

Maar als het duidelijk is dat het hier om deze praktijk gaat, kan de politie de spullen meenemen en opslaan als gevonden voorwerpen. Het is ook niet de bedoeling dat mensen spullen onbeheerd op het strand, of waar dan ook, achter laten. Dus, voor een mooi plekje op het strand is het gewoon een kwestie van vroeg opstaan en ook daadwerkelijk vroeg op het strand te gaan zitten.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?