Ondernemers

Plan tot afschaffing prostitutie

Restaurants of hotels? Bordelen in de pandemie

Restaurants of hotels? Bordelen in de pandemie

Het uitoefenen van prostitutie in Spanje is niet wettelijk verboden, er is zelfs geen regelgeving voor. Alleen dat uitbuiting specifiek verboden is. Maar in theorie wordt de vrije uitoefening van dit werk niet als illegaal beschouwd. Net zoals het werk van de de gastvrouw. De enige vereiste is dat de eigenaar van het pand waarin zij werkt, geen economisch voordeel van de prostituees heeft.

post-image-1

Er zijn meerdere manieren om deze relatie tussen de dames het de pand-eigenaar te camoufleren. De belangrijkste is dat bordelen, aangezien ze niet als een commerciële activiteit worden beschouwd, geen specifieke activiteit vergunning hebben en daarom andere soorten documentatie nodig hebben om zichzelf te onderhouden. De meest voorkomende zijn dezelfde documenten als bij pubs, restaurants en hotels.

Ongeveer 150 bordelen in de Valenciaanse Gemeenschap

Twee jaar geleden heeft er een inspectieronde plaatsgevonden in de bijna 150 bordelen die actief zijn in de Valenciaanse Gemeenschap. Bij die gelegenheid was al vastgesteld dat velen van hen niet de noodzakelijke kenmerken hadden om als hotel te worden beschouwd, zoals een reserveringssysteem en werden ze daarom gedwongen om een ​​ander type vergunning aan te vragen.

post-image-2 Met de huidige covid beperkingen kunnen bordelen die als pubs of restaurants worden beschouwd, niet openen, hotels wel. In feite hebben hotels sinds mei vorig jaar geen beperkingen ten aanzien van hun klanten. Hotels hoeven nu immers niet per se dicht te zijn. Deze consructie om als hotel te werken is voor bordelen een interessante optie. Een hostess-locatie dus!

Deze tegenstrijdigheden heeft de aandacht getrokken van Unides Podem en ze vroegen zich onlangs af waarom de beperkingen voor Bars en restaurants, de bordelen niet hebben getroffen en die dus gweoon door konden werken. Unides Podem heeft nu aangedrongen op sluiting van de bordelen. In een verklaring gaf men aan hoe het komt dat deze ruimtes open blijven, zelfs wanneer horecagelegenheden, vrijetijds- en uitgaansgelegenheden gesloten waren. De beperkingen die tot 1 maart van kracht waren in de horeca, hadden geen effect op de hotels vanwege het exclusieve gebruik van de klanten die er verblijven, maar hij waarschuwde dat “hostess-locaties niet echt hotels zijn.”

prostitutie geldt als een vorm van seksuele uitbuiting en een extreme vorm van geweld tegen vrouwen en een vorm van slavernij met bovendien ernstigste schendingen van de mensenrechten. Unides Podem

Het prostitutiebedrijf genereert 278 miljoen euro per jaar in de Valenciaanse Gemeenschap, oftewel 0,24% van het BBP. Minister van Justitie Gabriel Bravo zei dat dit betekent dat elke dag ongeveer
“8.500 mannen 726.000 euro betalen voor seks met een van de meer dan 10.000 vrouwen die in de drie provincies worden geprostitueerd”.
(Bron: La Vanguardia)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button