Plan ingediend voor neonverlichting op “Isla de Benidorm”

De Gemeente Benidorm is altijd erg betrokken bij haar inwoners en zo nu en dan kunnen zij hun ideeën kenbaar maken aan de gemeente. In een buurtvergadering van gisteren, werden een aantal voorstellen voorgedragen die burgers hebben opgegeven, waaronder neon verlichting op het eiland voor de kust.

“Zet gekleurde neonlichten op het eiland voor een prachtig uitzicht vanaf het strand”

Een serieus voorstel is geopperd om het uitzicht vanaf het strand te verfraaien met neon lichten op het eiland voor de kust, het Isla de Benidorm. Al gauw kwamen de negatieve reacties op dit voorstel:

Het idee om licht op het eiland te plaatsten lijkt mij echt onzin.
Het is een beschermd gebied voor de dieren die daar leven, het enige wat ze niet willen is meer
lichtvervuiling. Ik zou graag willen weten wiens idee het was,
laten we het eiland laten zoals het is!!!!!!

Maar andere serieuzere voorstellen gaan bijvoorbeeld over het aanleggen van een hondenparkje in La Cala. Ook anti-slip tegels in sommige gebieden en het plaatsen van betere informatievoorzieningen voor bussen en het TRAM-station of maak een lage-emissiezone op Ruzafa of de aanleg van een dierenbegraafplaats. Vernieuwing de geblokte vloer of meer schaduwplekken bij het Castell worden aangedragen. Men heeft ook behoefte aan een fietspad op de Calle Tomás Ortuño

Via een speciale website benidorm.governalia.es kunnen burgers inloggen met hun DNI en voorstellen indienen. Zo kan men verifiëren via het DNI, of deze persoon is opgenomen in het bevolkingsregister. Op vrijdag 4 november ging de termijn van start waarop men digitaal voorstellen kan doen tot 28 november.

De wethouder voor burgerparticipatie, Ana Pellicer, benadrukte dat dit “een geweldige kans is voor onze burgers om het stadsmodel te kiezen dat ze willen” dankzij het feit dat participatieve budgetten hiervoor een zeer krachtig instrument zijn sinds 2016.

“We willen deelname zo gemakkelijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat burgers ons echt doorgeven wat elke buurt nodig heeft”, herhaalde Ana Pellicer. Wanneer de stemperiode op 28 november afloopt, zal de Buurtraad de resultaten overdragen aan de gemeenteraad en zal men de voorstellen analyseren en hun levensvatbaarheid nagaan.

Back to top button