Home Politie Phishing bende opgepakt in Benidorm

Phishing bende opgepakt in Benidorm

door admin
gearresteerd in Benidorm voor het klonen van kaarten

De Nationale Politie heeft in Benidorm twee leden gearresteerd van een criminele organisatie die zich via “phishing” bezighield met het stelen van creditcardnummers en hun beveiligingscodes (CVV), nadat ze de kaarten hadden gekloond.

Vervolgens deden ze er dure aankopen mee van luxe horloges in Benidorm. Door deze fraude bemachtigden ze een buit van 50.000 euro met vijftig frauduleuze transacties met gekloonde kaarten, aldus het Provinciaal Politiebureau.

Het onderzoek begon na een reeks klachten waarin de “modus operandi” van de criminelen opvielen. De slachtoffers ontvingen een sms van hun bank waarin hen werd gevraagd hun persoonlijke gegevens in te voeren, evenals alle informatie met betrekking tot hun creditcard. De politie voerde een huiszoeking uit waarbij een gsm en twee simkaarten werden gevonden die werden gebruikt bij de Phishing.

De Nationale Politie adviseert burgers om telefonisch geen bankgegevens door te geven, zoals creditcard- of betaalpasnummers, wachtwoorden of rekeningnummers, die door derden kunnen worden gebruikt om dit soort misdrijven te plegen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?