Home Wist u dat? 4 op de 5 woningen in Spanje hebben eenvoudige sloten

4 op de 5 woningen in Spanje hebben eenvoudige sloten

door admin
Topolino sleutel

Slotenmakers slaan alarm om inbraken in Spanje. 4 op de 5 huizen hebben namelijk gemakkelijke sloten om open te breken. De slotenmaker vereniging vraagt ​​mensen om oudere sloten op hun deuren te vervangen.

De stijging van het aantal gemelde inbraken in Spanje is 14,53%. Het blijkt dat maar liefst 80% van alle deursloten in Spaanse gebouwen heel gemakkelijk opengemaakt kunnen worden.

Vier op de vijf Spaanse woningen zijn ouder dan 25 jaar. Dit betekent dat de meeste sloten van dezelfde leeftijd zijn en makkelijk zijn voor professionele inbrekers. Nu vraagt ​​de voorzitter van de slotenmaker vereniging (UCES), Jose Luis Garcia Vicuna, de regering om een ​​renovatieplan met betrekking tot sloten uit te voeren.

We moeten wetgeving krijgen die ervoor zorgt dat mensen oude sloten vervangen

Garcia Vicuna (UCES)

Het blijkt dat er een speciaal stuk gereedschap is dat de dieven gebruiken. Het apparaat heet Turbo Fast Key Topolino en binnen enkele seconden wordt de deur ontgrendeld en de sleutel gekopieerd. De Topolino is stil in gebruik en opent een oud slot binnen enkele seconden.

Er zijn tegenwoordig veel nieuwe en moderne sluitsystemen op de markt, zoals biometrische sloten, vingerafdruksloten, “onzichtbare” sloten en niet in de laatste plaats elektronische sloten met een code.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?