Gezondheid

Overleg om Spanje langzaam open te stellen voor toerisme

Hosbec hield vandaag een bijeenkomst met de president van de Generalitat, Ximo Puig, waarin de belangrijkste eisen en verzoeken van de hotelsector werden besproken om Spanje langzaam open te stellen en zo het hoofd te kunnen bieden aan de uitweg uit de Covid crisis. De plannen worden ondersteund door andere hotelorganisaties zoals APHA of AEHTMA.

Als de besmettingscijfers hun neerwaartse traject voortzetten en binnen twee weken binnen redelijke grenzen stabiliseren, zou het mogelijk zijn om een ​​eerste de-escalatiefase te starten om toeristen die een hotelreservering of accommodatie met 24-uurs receptie hebben, binnen te laten. Reserveringen moeten zelf door de hotels worden bevestigd en gecertificeerd volgens een speciaal model om misbruik te voorkomen waarbij mensen zonder geldige reservering toch afreizen. Bovendien zullen hotelvestigingen onderworpen zijn aan de veiligheidsmaatregelen bepaald door de gezondheidsautoriteiten, zoals capaciteitsbeperkingen, buffetten, met bediening door het personeel en tijdslots.

In deze eerste fase zouden aanvullende maatregelen kunnen worden overwogen, zoals de mogelijkheid om antigeentests uit te voeren, verzekeringspolissen met COVID19-dekking of gezondheidsmedewerkers die op de gasten let.

Als deze maatregelen goed uitpakken en geen impact op het aantal besmettingen heeft, zou het mogelijk zijn om eind april openingen van de perimetersluiting te plannen en een tweede fase voor bezitters van een tweede huis en andere reizen. Dit kan dan samenvallen met 17 mei, de datum waarop de Britse regering haar de-escalatie voor internationale reizen heeft vastgesteld.

Het doel is om vaccinatiegraad van bijna 70% van de bevolking te bereiken en men richt zich daarbij op juli zodat het toerisme weer op gang kan komen. (Bron: HOSBEC)

➤ Wilt u onze pagina op Facebook een “Like” geven of volgen zodat wij verder kunnen groeien?
U blijft dan op de hoogte van het Benidorm Nieuws en de Costa Blanca!

2 Reacties

  1. Wat doen ze met tweede verblijvers tweede eigenaars ? Wanneer mogen die gaan ?

  2. Die mogen straks dus weer reizen. Nu mogen alleen nog mensen met residentie naar spanje. Nog even geduld en we mogen weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button