Home Benidorm Overlast van illegale drankverkopers op het strand aangepakt

Overlast van illegale drankverkopers op het strand aangepakt

door admin
Worden de mojiteros in Benidorm nu wel aangepakt?

Een terugkerend probleem op de stranden van Benidorm, zijn de illegale drankverkopers, “mojiteros”. In deze warme periode is er bijna een onuitputtelijke bron van deze verkopers met koele drankjes, cocktails of ijs.

Illegale drankverkopers

Maar zoals bekend, laat de hygiëne veel te wensen over. De drankjes worden meestal klaargemaakt in de kofferbak van een auto of gewoon op de grond. Het spreekt voor zich dat zij zich niet houden aan de strenge hygiëne voorschriften waar de horeca zaken aan moeten voldoen. Bovendien speelt oneerlijke concurrentie hier ook een rol.

De lokale PSOE heeft dit probleem aan de kaak gesteld en vraagt ​​de regering van de PP om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Die verzekeren dat ze meer politietoezicht hebben om deze illegale activiteiten te bestrijden. En dat geldt niet alleen voor deze drankverkopers, maar ook de illegale masseurs en zelfs de oplichting via het “balletje-balletje” spel.

Naast meer controle, moet er ook een bewustmakingscampagne zijn die de toeristen waarschuwen voor hun veiligheid bij deze praktijken. En dat is precies wat de PP heeft gedaan. Benidorm heeft de aanwezigheid van de politie op de stranden tijdens het zomerseizoen versterkt. Het aantal agenten dat is toegewezen voor de controle van het strand is aanzienlijk toegenomen. Een surveillance waarvan in de drukste uren 16 agenten de leiding hebben en die niet alleen op het strand en op de promenades wordt uitgevoerd, maar ook vanaf het water en vanuit de lucht dankzij drones.

Bewustmakingscampagne

De campagne, ‘Je beste vakantie in Benidorm’, is al in voorbereiding en zal naast billboards worden gelanceerd in bushokjes en schermen in de hele stad, evenals op sociale netwerken.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?