Overbodige strandspullen worden ingezameld

Overbodige strandspullen worden ingezameld
6 juni 2024

De gemeenteraad van Benidorm heeft een initiatief gelanceerd om strandspullen die nog in goede staat zijn, te kunnen achterlaten als die bijvoorbeeld niet meer mee naar huis worden genomen door bezoekers en toeristen.

Burgemeester Toni Pérez, en wethouder Mónica Gómez, hebben deze actie gepresenteerd op het styrand waar deze spullen nu kunnen worden ingeleverd. Dit kunnen opklapstoeltjes, strandbedden, parasols of luchtbedden zijn, die nog in goede staat verkeren.

Jaarlijks worden talloze hangmatten, matten, parasols, stoelen en andere elementen die eenmalig gebruikt zijn, achtergelaten op het strand, prullenbakken aan de boulevard of op hotelkamers.

Het eerste inzamelpunt waar deze spullen kunnen worden gedeponeerd, bevindt zich naast de Levante Biblioplaya, aan de avenida Madrid en avenida Europa. De burgemeester al heeft aangekondigd dat het initiatief zal worden uitgebreid naar verschillende punten van de drie stranden van Benidorm.

Hij benadrukt dat het een initiatief is dat verband houdt met ecologische duurzaamheid in de grootste, bekendste en meest bezochte natuurlijke ruimte in Benidorm, zoals de stranden. De wethouder heeft er op haar beurt op gewezen dat de artikelen die worden gedeponeerd, worden hergebruikt.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Rookvrije zones op de stranden in Benidorm

Rookvrije zones op stranden in Benidorm

De drie toegankelijke strandpunten voor mindervaliden in Levante en Poniente en de
Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste, prettigste strand in Benidorm? We nemen ze even