Gezondheid

Overbelaste gezondheidscentra kunnen geen PCR-tests uitvoeren

Met de feestdagen eind december is het een groot probleem geworden in de regio Alicante, om voor een avondje gezellig met familie en vrienden een PCR-test te laten afnemen.

De stijgende vraag naarmate mensen zich haasten om zichzelf te testen heeft ook geleid tot een landelijk tekort aan zelftests. De toename van het aantal positieve gevallen betekent dat gezondheidscentra eenvoudigweg niet de mankracht hebben om het benodigde aantal PCR-tests uit te voeren.

Volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid moet iedereen die een positief resultaat krijgt van een antigeentest thuis een PCR-test boeken bij een arts om te bevestigen dat ze Covid hebben. Patiënten in Elche en Alicante hebben echter gemeld dat hun gezondheidscentrum hen vertelde dat ze geen PCR-test konden faciliteren, en adviseerde hen in plaats daarvan om zichzelf te isoleren.  

Voor degenen die er wel in slagen een PCR-testafspraak te krijgen, is de situatie niet veel beter. Inwoners van Alicante klagen over wachttijden van wel twee uur tussen grote menigten mensen en potentieel Covid-besmette personen. Volgens het personeel van het Algemeen Ziekenhuis van Alicante worden dagelijks tussen de 800 en 1.000 PCR-tests uitgevoerd en de wachtlijst is momenteel vier dagen.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button