Verkeer

OV-kaart met 10 euro saldo voor stadsbussen

De gemeenteraad van Benidorm heeft een overeenkomst ondertekend met Avanza, het concessiebedrijf voor stadsbussen, dat verschillende acties omvat om de dienstverlening aan de burgers en de promotie van het openbaar vervoer te verbeteren, gebaseerd op innovatie, technologie, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Een van deze acties is de afgifte van een vervoerskaart voor geregistreerde inwoners voor gebruik in stadsbussen. Het initiatief, binnen de Europese Mobiliteitsweek, maakt ook deel uit van het programma ‘Benidorm + Cerca’ dat acties omvat die worden gefinancierd met subsidie ​​van het ministerie van Mobiliteit, Transport en Stedelijke Agenda van 1.174.168 euro.

De OV-kaart voor het openbaar vervoer is de “krachtigste” maatregel die in het project wordt overwogen, zei burgemeester Toni Pérez, voor zowel de toepassing op korte termijn als voor het mogelijke gebruik dat het in de toekomst zal hebben. Bovendien is het met 613.240 euro de belangrijkste investering van de geplande investeringen.

Zoals uitgelegd door Pérez, “worden er in eerste instantie 40.000 kaarten uitgegeven en verspreid voor geregistreerde inwoners van Benidorm, op verzoek en zonder verdere kosten voor de gebruiker, waarvoor 10 euro in rekening wordt gebracht voor de kaart en met een reissaldo van 10 euro. op de kaart, die vervolgens steeds kan worden opgeladen.

In eerste instantie zal de kaart worden gebruikt voor het openbaar vervoer, maar dankzij de software die zal worden gebruikt, “zullen we in de toekomst andere toepassingen kunnen toevoegen die verband houden met diensten van de gemeenteraad.” Bijvoorbeeld voor het gebruik van gemeentelijke sportfaciliteiten. “De kaart zal vanaf de eerste helft van november met volle capaciteit te gebruiken zijn”, aldus de burgemeester.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button