Oudjaarsviering op het Levante strand op zaterdagavond

Benidorm neemt afscheid van 2022 vanaf de Paseo de Levante met een groots vuurwerk dat 2023 zal verwelkomen.

Meer dan 5000 mensen zullen vanaf zes uur ‘s middags genieten van het feest en het aftellen kunnen volgen met een live beeld vanaf de Puerta del Sol in Madrid en de Big Ben in Londen.

De gemeenteraad van Benidorm organiseert samen met de verenigingen Ociobal ​​​​en Abreca het nieuwjaarsfeest op de Paseo de Levante. De Avenida de Bilbao en de Paseo de Levante, zullen de setting zijn voor het grote afscheidsfeest voor 2022 en het welkomstfeest voor 2023.

De aanloop naar het feest begint om zes uur ‘s middags en duurt tot 01.30 uur met optredens van drie lokale dj’s en entertainment. Er zijn druiven, die de mensen bij het aftellen kunnen nemen. (één druif per klokslag, tot aan de twaalfde en dus 00.00 uur).

Om 01.00 uur maakt het feest verbinding met de Britse televisie om het klokkenspel van de Big Ben in Londen te volgen. Een eerbetoon aan de toeristen en inwoners van de Britse nationaliteit die steeds vaker voor Benidorm kiezen, om het jaar af te sluiten.

Om het klokkenspel en de geplande optredens maximaal te volgen, zullen zes LED-schermen worden geplaatst, één op het podium van de Avenida de Bilbao en vijf andere op de Paseo de Levante, van waaruit degenen die het feest bijwonen het klokkenspel kunnen volgen.

Net als bij voorgaande edities zullen de geluidsboxen gericht zijn op de zee, zodat ze, omwonenden zo min mogelijk storen.

Back to top button