Home Benidorm Oude muurschildering van Selomar hotel naar Parc de Foietes verplaatst

Oude muurschildering van Selomar hotel naar Parc de Foietes verplaatst

door admin
Benidorm verplaatst de oude muurschildering van het Selomar hotel naar het Parc de Foietes

Het vernieuwde Barceló Benidorm Beach hotel is vorige week geopend en verving na vele jaren het oude Selomar hotel. Dat hotel had een iconische muurschildering en die is bewaard gebleven.

Afgelopen vrijdag vond de muurschildering die overblijft van het oude Selomar hotel een nieuwe plek. De gemeenteraad van Benidorm heeft besloten om het op een van de muren van het Parc de Foietes te plaatsen. Een werk dat ruim een ​​halve eeuw oud is en de hotelbrand van 2015 heeft overleefd.

Het doel was om dit stukje sentimentele waarde voor veel inwoners van Benidorm te behouden en zichtbaar te houden in haar volle glorie, na de uitgevoerde restauratiewerkzaamheden. De gemeente Benidorm nam vorig jaar de verplichting op zich om de muurschildering te bewaren, toen men volop bezig was met de renovatie van het huidige, nieuwe Barceló Benidorm Beach hotel.

Het gaat hier niet echt om een schildering op een muur, maar om een stuk staal met verschillende figuren en elementen. Over de zeevaart, zoals roeispanen, boten, zeilen, masten, netten en vissen. Het heeft afmetingen van 1,85 meter hoog en 17,5 meter breed.

Toen het eenmaal in bezit was van de gemeente, schakelde het een gespecialiseerd bedrijf in voor de restauratie. Het was in maart 2022 toen dat bedrijf begon met de ontmanteling van de stukken van de muurschildering. Het stuk is meer dan 50 jaar oud, die de gevel van het Selomar hotel sierde sinds de bouw in 1972, tot de brand in 2015 waarbij veel schade is geleden.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?