Nieuws uit Benidorm

Opknapbeurt bij het kruis

Benidorm heeft de omgeving bij het beroemde kruis en de toegangsweg daarnaartoe verbeterd. Dit uitkijkpunt dat 217 meter boven zeeniveau ligt, is één van de meest karakteristieke plekken van de stad, gelegen in het natuurpark Serra Gelada. 

Er zijn verschillende acties ondernomen om de toegankelijkheid op één van de meest bezochte plekken van Benidorm te verbeteren. Hiervoor heeft het Departement Openbare Ruimte verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van een specifieke verflaag op 675 strekkende meter weg en 1.350 vierkante meter oppervlak. Ook zijn er drie granieten banken geplaatst en twee picknickbanken met de slogan #BenidormTeEspera, de slogan die Benidorm ook via social media onder de aandacht moet brengen. Daarnaast is er bewegwijzering geplaatst en zijn er vanaf de rotonde aan Calle Pekin zevenentwintig led verlichtingen geplaatst.

De gemeenteraad heeft de toegang van voertuigen tot dit gebied in september 2020 al verboden en het laatste deel van de route is alleen mogelijk voor voetgangers, waarbij men kan genieten van een uniek uitzicht over de Middellandse Zee en de baai van Benidorm. 

Het Departement Historisch Erfgoed heeft in de omgeving van het kruis twee informatieborden geplaatst met een stukje geschiedenis van het monument, in het Spaans, Valenciaans en Engels, geïllustreerd met afbeeldingen van de plaatsing in 1961, van het originele kruis.

Voor burgemeester Toni Pérez zijn deze aanpassingen erg belangrijk, omdat ze de route vergemakkelijken tot plaatsen die belangrijk zijn zoals het natuurpark Serra Gelada en het iconische kruis dat iedereen kent. Op de toegangsweg hiernaartoe bestonden de acties eerder al uit renovatie en uitbreiding van de trottoirs die nu 1,95 meter breed zijn en een trottoirrand bovenaan, zo zei de burgemeester. Tegelijkertijd is er een nieuw verlichtingssysteem aangebracht dat energie-efficiëntie en economische besparingen biedt.

De volgende actie zal plaatsvinden in het verlengde van de straat aan de Calle Sierra Dorada, met de aanleg van trottoirs en nieuwe verlichting. (Bron: Diario Informacion)

➤ Wilt u onze pagina op Facebook een “Like” geven of volgen zodat wij verder kunnen groeien?
U blijft dan op de hoogte van het Benidorm Nieuws en de Costa Blanca!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button