Home Overig Nieuws Op deze data leggen boeren het verkeer plat

Op deze data leggen boeren het verkeer plat

door admin
Op deze data leggen boeren het verkeer plat

De Spaanse boeren hebben, zoals in de rest van Europa, ook het verkeer plat gelegd. Wat we deze week zien is nog maar het begin. Er is nu een overzicht (zie foto) van waar en wanneer de grote protesten zullen plaatsvinden.

We kregen dinsdag en woensdag al een voorproefje. Verschillende centrale delen van de weg waren geblokkeerd en automobilisten moesten omrijden. Het vrachtverkeer was ook in Spanje zwaar getroffen.

30.000 tractoren

Er wordt geschat dat er bijna 30.000 tractoren op de Spaanse wegen reden. Op de kalender hieronder, zullen 12 en 16 februari grote blokkadedata zijn voor de boeren in de provincie Alicante. In Toledo is de datum 14 februari, terwijl in Valencia de tractoren en boeren op 22 februari de boel ontregelen.

Ontevredenheid over de EU
Aanvankelijk was 14 februari de datum waarop deze eigenlijk zou moeten worden gemobiliseerd, maar veel boeren hebben niet het geduld om te wachten. Daarnaast is het lastig om het allemaal op één datum door heel Spanje te organiseren.

De boerenorganisaties UPA, COAG en Asaja steunen de protesten moreel, maar willen verder niets met de zaak te maken hebben. Het zijn de boeren die de blokkades zelf en op individuele basis organiseren via WhatsApp en X. De redenen voor de protesten vinden vooral hun oorsprong in de sterke ontevredenheid over het landbouwbeleid van de EU.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?