Dieren

Ook Honden zijn weer aan het werk gegaan

Een werkende doelgroep die in deze Coronacrisis onderbelicht is, zijn de hulphonden. Ook voor hen was het een verwarrende tijd. Want de favoriete huisdier van de mens is niet alleen een gezelschapsdier die bescherming biedt, maar ook helpt op therapeutisch en educatief gebied.

Het was voor veel hulphonden tot aan de lockdown een dagelijkse gang van zaken. Bijvoorbeeld om bij jongeren om hulp te bieden bij behandelingen tegen fobieën of motorische vaardigheden te verbeteren. Zij moesten nu plots thuisblijven omdat zij ook een besmettingsgevaar kunnen zijn.

De dieren van de Entrecanes Association zijn “familiehonden”. En dat betekende een voordeel in dit geval. Alleen het “werk” verdween, maar aandacht van de trainer/eigenaar bleef gewoon doorgaan en achter de schermen kon men dan ook doorgaan met trainen en zelfs aanpassingen maken. Tijdens de therapieën is het gebruik van een mondkapje en de veiligheidsafstand verplicht, naast de constante reiniging van de poten van de honden en het gebruik van hydroalcoholische gel, elke keer dat er een interactie is tussen persoon en dier.

In de afgelopen weken hebben honden van deze organisatie al pleegkinderen geholpen die bijna drie maanden oud zijn en zonder familie zijn. Het doel is om de situatie waarin deze kinderen leven te normaliseren door middel van verschillende activiteiten en om het contact met de natuur te hervatten en door met dieren te spelen, samenwerking en teamwerk te bevorderen.

Aktueel

to Top