Home Vervoer Onteigeningsprocedure gestart voor tramlijn

Onteigeningsprocedure gestart voor tramlijn

door admin
Onteigening voor dubbelspoor Tram bij Benidorm en La Villa

De onteigeningsprocedure door het trambedrijf is gestart om de verdubbeling van het bestaande enkelspoor en de elektrificatie van het gedeelte tussen de halte Hospital Vila (Vila Joiosa) en het station van Benidorm (lijn 1), uit te voeren.

Om met de werkzaamheden te beginnen heeft de Generalitat de onteigeningsprocedure gestart van de grond dat zij zullen moeten gebruiken. Het bevindt zich in de gemeente Benidorm, Vila Joiosa en Finestrat, op een gebied van in totaal 20.341 vierkante meter. De meeste grond is onbebouwd of ruw land. De eigenaren hiervan worden opgeroepen voor 31 oktober aanstaande. Voor de drie landgoederen in Finestrat vindt de procedure plaats in het gemeentehuis aldaar. De twee eigenaren uit Vila Joiosa en de zes uit Benidorm komen naar het stadhuis van Benidorm.

6,2 kilometer

De actie omvat een traject van ongeveer 6,23 kilometer waarbij de betrokken ruimte de directe omgeving van de huidige inrichting van de lijn omvat, op het reeds aangelegde spoorplatform, evenals aanvullende aangrenzende stroken. Als gevolg hiervan zal de Tram d’Alacant-spoorwegdienst een grotere capaciteit, regelmaat en verbeterde frequentie hebben.

De geplande werken bestaan ​​uit een verdubbeling van het spoor en de aanpassing van de perrons die daar nu niet op zijn ingericht. Ook de bovenleiding en elektrificatie, inclusief het aanpassen van de bestaande afwateringswerken, het uitvoeren van een slotennetwerk en de correctie van beschadigde dijken. Bovendien zullen nieuwe beveiligings- en spoorwegcommunicatiefaciliteiten en de aanpassing van bestaande faciliteiten worden geleverd.

In dezelfde actie zullen de haltes Cala Finestrat en Terra Mítica worden aangepast. De omheiningen langs het traject zullen worden gerenoveerd en aangepast. ook het Moralet-pad zal worden verlengd vanaf de bestaande parkeerplaats bij het station van Benidorm.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?