Home Benidorm Onroerendgoedbelasting (IBI) volgend jaar verdubbeld

Onroerendgoedbelasting (IBI) volgend jaar verdubbeld

door admin
De onroerendgoedbelasting (IBI) zou in 2024 in Benidorm kunnen stijgen.

De onroerendgoedbelasting (IBI)  kan volgend jaar mogelijk worden verdubbeld. Met het voorstel zou een belastingbetaler die 667 euro betaalt, volgend jaar 1.153 euro moeten betalen.

Het voorstel komt van de PP-regering op basis van de economische prognose voor 2024. De IBI zou volgens dit ontwerp dus volgend jaar verdubbelen ten opzichte van dit jaar; Dat wil zeggen dat bewoners bijna het dubbele moeten betalen van wat ze nu betalen. Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld een woning met een kadastrale waarde van 100.000 euro die momenteel een IBI van 667 euro betaalt, straks 1153 euro zou moeten betalen. Een stijging van 72%.

Volgens dit voorstel, bestaat de noodzaak om het belastingtarief van deze belasting te verhogen om de gemeentelijke rekeningen in evenwicht te brengen en de betalingen voor basisdiensten te kunnen voldoen. Om dit te doen zou het belastingtarief gaan van de huidige 0,667% naar maximaal 1,153% om de gemeentelijke economie volgend jaar in evenwicht te brengen.

Benidorm is niet de eerste die een verhoging van de IBI voor volgend jaar voorstelt om te proberen de gemeentelijke rekeningen in evenwicht te brengen. Dénia keurde twee dagen geleden ook een belastingverhoging goed van 0,90% naar 1,05%; In andere gemeenten zoals Benissa is het plan ook op tafel gelegd. (Bron: Diario Informacion)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?